• 1400/09/03
  • - تعداد بازدید: 243
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها

دیابت بیماری خاموش

دیابت بیماری خاموش

به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها؛ چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین، اولین بار در سال 1991 به عنوان "روز جهانی دیابت" نامگذاری شده است. در ایران از 22 لغایت 28 آبانماه به "هفته ملی دیابت" نامگذاری شده است.هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

به همین منظور مصاحبه ای با دکتر ساناز دهقانی متخصص داخلی درمانگاه بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) کوار در رابطه با علل و عوارض دیابت و همچنین راه های پیشگیری و درمان آن انجام شد.

دکتر دهقانی در ابتدای صحبت های خود گفت : دیابت یک بیماری متابولیک مزمن است که با افزایش قند خون مشخص میشود.11 درصد افراد بالای 25 سال به این بیماری مبتلا هستند که نکته قابل توجه این است که 25 درصد از آنها از بیماری خود اطلاع ندارند.

وی در توضیح انواع دیابت گفت: دو نوع عمده دیابت وجود دارد. تیپ یک که بیماران مبتلا به آن به اندازه کافی در بدن شان انسولین تولید نمیشود و تیپ دو که بیماران مبتلا توانایی استفاده از انسولین در بدن خود را ندارند.

دکتر دهقانی در پاسخ به این سوال که چه کسانی بیشتر در معرض خطر دیابت هستند گفت: افراد چاق ، آنهایی که تحرک کافی در امور روزانه خود ندارند ، آنهایی که تغذیه ناسالمی دارند و آنهایی که سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت دارند.

وی در توضیح علائم و نحوه تشخیص آن گفت: علائمی که میشود برای دیابت نام برد عبارتند از: احساس تشنگی شدید ، ادرار بیش از حد ، خستگی شدید ، کاهش وزن با وجود افزایش اشتها ، تاری دید ، سردرد و زخم ها و خراش هایی که خوب نمیشوند. با آزمایش قند خون میتوان این بیماری را تشخیص داد بنابراین توصیه میشود تمام افراد بالای 45 سال سالانه آزمایش قندخون انجام دهند.

دکتر دهقانی ضمن اینکه گفت شایعترین علت نارسایی کلیه دیابت است عوارض این بیماری را نیز برشمرد که عبارت بودند از: سکته قلبی ، سکته مغزی ، نارسایی کلیه ، نابینایی ، آسیب به اعصاب محیطی ، قطع پا ناشی از زخم دیابتی.

وی در تشریح راه های پیشگیری و درمان دیابت گفت : از راه های پیشگیری این بیماری میتوان از کاهش وزن ، ورزش ، عدم مصرف غذاهای فرآوری شده ، مصرف میوه و سبزیجات ، کاهش مصرف مواد قندی ، کنترل استرس ، عدم استعمال دخانیات و بررسی سالانه قند خون نام برد که جهت درمان دیابت از دارو های خوراکی و انسولین استفاده میشود.

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50540
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید