• 1400/08/27
  • - تعداد بازدید: 278
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها

بیماری مزمن کلیوی

بیماری مزمن کلیوی

به گزارش روابط عمومی بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها؛ یکی از بیماری هایی که افراد بسیاری در نقاط مختلف جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، “بیماری کلیوی” است. به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی و آموزش‌های بهداشتی لازم برای پیشگیری از بیماری‌های کلیه و حفظ سلامت کلیه ها ، 23 الی 30 آبان‌ماه در کشور به نام "هفته ملی حمایت از بیماران کلیوی" نام گرفته است.

به همین منظور مصاحبه ای با دکتر ساناز دهقانی متخصص داخلی درمانگاه بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) کوار در رابطه با علل و عوارض بیماری مزمن کلیوی و همچنین راه های پیشگیری و درمان آن انجام شد.

دکتر دهقانی در تعریف بیماری کلیوی گفت : بیماری مزمن کلیوی به معنای افت عملکرد کلیه و وجود نقص در فیلتر کردن سموم توسط کلیه ست.نهایت این بیماری تجمع سموم و مایعات و الکترولیت ها در بدن است که باید توسط روش جایگزین شامل دیالیز و یا پیوند کلیه این نقصان رفع شود.

وی در مورد عوامل خطرساز این بیماری گفت : چاقی ، فشارخون بالا ، دیابت ، سن بالا ، سابقه خانوادگی و سابقه آسیب به کلیه از عوامل خطرساز برای کلیه و عملکرد آن هستند که شایع ترین علت آن دیابت است.

دکتر دهقانی در رابطه با علائم بیماری مزمن کلیوی گفت : در مراحل اولیه این بیماری ممکن ست هیچ علائمی بروز نداشته باشد ولی به صورت کلی اختلالات اسید و باز مایع و الکترولیت ، ورم اندام ها ، کاهش حجم ادرار ، کاهش سایز کلیه ها در سونوگرافی ، حالت تهوع ، خارش بدن ، افزایش اوره در آزمایشات از علائم این بیماری به شمار میروند.

وی در توضیح راه های تشخیص این بیماری گفت : انجام آزمایش اوره خون ، انجام آزمایش ادرار ، اندازه گیری سایز کلیه ها در سونوگرافی بهترین راه های تشخیص این بیماری ست.

دکتر دهقانی در خصوص راه های درمان بیماری مزمن کلیوی گفت : روش اول ، دیالیز است که یک روش مکانیکی برای تصفیه خون است که خود دو نوع است از طریق خون و از طریق پرده صفاق در شکم . دیالیز باید به طور متناوب معمولا 2 تا 3 جلسه در هفته انجام شود.

روش دوم ، پیوند کلیه ست که در این روش که به وسیله جراحی انجام میشود دیگر نیازی به انجام دیالیز نیست ولی برای جلوگیری از پس زدن پیوند باید تا پایان عمر دارو مصرف کرد.

وی در رابطه با عوارض و راه های پیشگیری از این بیماری گفت : برای عوارض این بیماری میتوان از احتباس مایع در بدن ، بیماری قلبی عروقی ، کم خونی ، ضعف سیستم ایمنی ، آسیب به سیستم عصبی مرکزی نام برد که میتوان با عدم مصرف بیش از حد مسکن ها ، کاهش وزن ، عدم مصرف سیگار و کنترل فشار و قند خون از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
 
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50542
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید